Brooke Shields počela je slaviti svoje tijelo u pedesetima i svim ženama poručila je ono bitno

by | 24 listopada, 2020

Brooke Shields u bikiniju motivirat će vas na to da spremite svoju torbu za trening i uputite se u teretanu.

Ako mislite da žene starije od pedeset ne mogu nositi bikini i izgledati odlično i samouvjereno, razmislite opet ili poslušajte savjete Brooke Shields (55), koja svojim kćerkama pripisuje zaslugu što se ponosi svojim tijelom.

U intervjuu za časopis PEOPLE, slavna glumica izjavila je kako je prije skrivala svoje tijelo noseći jednodijelne kupaće kostime, dok joj kćeri nisu rekle kako je taj potez smiješan. (Pročitaj ovo: Poznata glazbenica još jednom nas je podsjetila da trebamo voljeti svoje tijelo).

“Kad su to rekle, počela sam sebe gledati kroz njihove oči. Počela sam slaviti svoje tijelo, sebe i stvari na koje se nikada prije nisam htjela fokusirati. One su mi dale snagu da si kažem kako žene starije od pedeset nisu za bacanje”, objasnila je glumica.

Brooke je ispričala kako je njezino iskustvo u modnoj, beauty i filmskoj industriji iskrivilo njezin pogled na starenje te na tijelo žena.

“Ako ste u mojim godinama, a osobito ako ste glumica, mnogi će vam reći da se možete opustiti jer je vaša karijera iza vas, no ja se osjećam kao da sam tek na početku”, rekla je ponosno Brooke, koja je nedavno potpisala ugovor s IMG Models.

Brooke Shields u bikiniju

Dovoljan je jedan pogled na fotografiju Brooke Shields u bikiniju kako biste shvatili da ona uživa u vlastitom tijelu te da žene koje su starije od pedeset nisu ništa manje lijepe od onih mlađih. Godine 2017. za časopis Health Brooke je izjavila kako joj je na početku njezine karijere bilo teško jer se građom nije uklapala u izgled mršavih modela.

“Bila sam u industriji u kojoj se nije cijenilo to što sam atletski građena. Imala sam prijateljice supermodele, a ja nikad nisam imala tijelo kao one. Nikad nisam nosila revije za Versace, nego su mi donosili odjeću i završavala sam na naslovnicama časopisa”, izjavila je glumica koja se ponosi što njezine kćeri imaju potpuno drukčiji pogled na žensko tijelo. (Pročitaj ovo: Ida Prester: “Instagram vam laže, a ljudima su dosadile iste fotke tijela u badiću”).

“Moje kćeri slave moje obline, a ja učim od njih. Kažu mi da izgledam bolje kad pokažem svoje tijelo nego kad se “zamotam” od glave do pete”, dodala je Brooke.

Ako se pitate kako Brooke održava svoje tijelo i mišiće, morate znati da je naporno radila na tome za vrijeme karantene. Kad su se teretane zatvorile, Brooke je počela vježbati sa svojim trenerom Ngo Okaforom. Njemu, uz vlastite kćeri, pripisuje zasluge za promijenjen stav o vlastitom tijelu.

“Trener mi je rekao da se u teretani svakoga dana susreće sa ženama koje su u top-formi, a koje znaju proći pokraj ogledala i negativno komentirati vlastito tijelo. Muškarci s rolicama i trbuhom će se, pak, pogledati u ogledalo i biti zadovoljni.”, rekla je slavna glumica te je dodala da je teretana mjesto na kojem radite na sebi i na kojem se ne smijete omalovažavati.

“Ngo kaže da mnoge žene počnu vjerovati u svoje samoomalovažavanje, i u pravu je. Nikad ne bih htjela da to moje djevojčice rade sebi”, zaključila je.

Foto: Guliver/Getty Images,Instagram