Blagdanske proslave u doba pandemije? Sve je moguće!

by | 4 prosinca, 2020

Proslava blagdana u doba pandemije – nemoguće? Ne bismo se složili. Evo nekih praktičnih rješenja koja će vam u puno toga olakšati najljepši period u godini.

Kad smo završili u prvom lockdownu, bili smo nespremni i uplašeni. Do tada nismo znali što znači boraviti u karanteni, a nismo niti bili svjesni da će se sve naše aktivnosti i tijek života u potpunosti promijeniti. Svi proljetni i ljetni planovi naglo su bili otkazani, a sad je identičan slučaj i s jesenskim i zimskim. Kako biste nadolazeće blagdane proveli što bolje i organiziranije čak i u jeku pandemije, donosimo jednostavne i praktične savjete.

Proslava blagdana u doba pandemije – putovanja
U jeku epidemije koronavirusa mnogi ističu da su putovanja jedna od najrizičnijih aktivnosti, ali ako ste sve isplanirali, evo što možete učiniti da zaštitite sebe i ljude oko vas…

Obavezno provjeravajte postotak zaraze
Razmislite dobro prije nego što se uputite u visokorizičnu zemlju. Uvijek budite u tijeku s informacijama hoće li broj pasti ili rasti. Budući da je epidemija svuda u svijetu, postoje manja žarišta… Orijentirajte se na njih!

Pogledajte upute za razdoblje karantene
Ovisno o tome odakle dolazite, budite bogatiji za informaciju je li potrebna samoizolacija prilikom povratka. Generalno, ove preporuke su dobrovoljne i preporučene kako bi se zaštitila zajednica, to uvijek imajte na umu. Ostanite sami, ograničite kontakte što je više moguće.

Virtualna proslava blagdana u doba pandemije? Može!

Online party
Tehnologija će, bez sumnje, odigrati najvažniju ulogu da ljudi osjete blagdanski duh ove godine. Ako tijekom pandemije virusa COVID-19 tražite ideje za virtualne blagdanske zabave, obradovat će vas načini kako to možete izvesti. Putem linka za video-sastanke napravite zajedničku “sobu” te organizirajte online kulinarsko natjecanje. Pronađite prijatelje, povežite se s njima i smislite recept na kojem ćete zajedno raditi. Ovo može biti izuzetno zanimljivo, a poslije se možete natjecati i u ocjenjivanju izgleda jela koje ste spremili.
Zajednička iskustva, posebno ona zabavna, pomažu ljudima da se osjećaju povezanima. Imat ćete osećaj zajedništva ako svi radite i doživljavate istu stvar – čak iako ste kilometrima daleko.

Blagdanski pokloni
Ako je blagdansko darivanje među prijateljima obavezno, odlučite se za slanje poklona jedni drugima. Razmislite o tome da se ove godine kupite praktičnije predmete i da sitnicama nekom uljepšate život.
Predlažemo: pročišćivače zraka i slušalice za poništavanje buke, poklon kartice u prehrambenim trgovinama, maske za lice od pamuka i sredstva za dezinfekciju ruku, čarape zabavnih motiva i još mnogo toga…

Ovo može biti nevjerojatno značajno za one ljude čiji su članovi obitelji daleko. Nije važan plan zabave toliko koliko da njemu odgovorno pristupamo. Sasvim je u redu biti razočaran, ali moramo ostati otvorenog uma, kako bi zadržali spremnost i prisebnost da ljude koji nisu navikli na tehnologiju privolimo da prihvate ova alternativna rješenja.

Foto: Pexels

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.