Avokado doručak s tostom napokon dobiva savršenu “nadogradnju”

by | 15 prosinca, 2020

Vikend za vikendom, online brunch s djevojkama i razgovor o spoju preko Tindera, ispijanje koktela i zalogaji savršenog tosta od avokada.

Iako je ovo definitivno tradicija koju vrijedi čuvati, ona zaslužuje i malo poboljšanje. Tu na scenu stupa novi recept za avokado doručak. Zahvaljujući iznenađujuće ukusnoj kombinaciji banana i avokada, jelo ima idealnu ravnotežu slatkog i slanog okusa. “Okusi banane i avokada međusobno se nadopunjuju, a mljevena papričica, korica limete i med dodaju ravnotežu”, kaže vlasnica legendarne pekarnice u Parizu, koja je stvorila ovu ukusnu grickalicu koja vam daje energiju, piše Shape.

Što god radili, nemojte gurnuti krišku kruha u toster i smatrati da je gotov: tostiranje samo jedne strane kruha napravit će čudo. Kad ga zagrizete, on je i zaglađen izvana, mekan iznutra, a hrskav. Ako vas vizualizacija hrskavog tosta koji se topi u ustima ne uvjeri da napravite ovaj avokado doručak, njegove nutritivne vrijednosti hoće. Pun vlakana, zdravih masti i kalija, ovaj tost će vas držati sitim do popodneva. (Pročitajte: Kako avokado što prije učiniti spremnim za jelo?)

Za dva sendviča:
Sastojci:
2 kriške pšeničnog ili raženog kruha
1 avokado, 4 tanke kriške narezati, ostalo pretvoriti u pire
1 srednja banana, nasjeckana
1 žličica ribane limete, plus 2 žličice soka od limete
mljevena papričica
1 do 2 žličice meda

Priprema:
Tostirajte kruh dok ne poprimi zlatnu boju na jednoj strani. Rastopljeni pire od avokada rasporedite po tostiranoj strani kruha. Na to rasporedite kriške banane i avokada. Posipajte limetu, pa sok od limete, a zatim dodajte prstohvat mljevene papričice. Premažite medom i poslužite.

Foto: Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.