Categories Noviteti

ZNATE LI ŠTO nikako ne smijete naručivati u kafiću?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Svi vjerujemo da su objekti u kojima se nude jela i pića čisti, međutim, ne možemo uvijek biti sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija.

Prema tvrdnjama stručnjaka, a na osnovi provedenog istraživanja, postoje pića koja nikako ne treba naručivati kako biste izbjegli rizičan kontakt s bakterijama i eventualnim zdravstvenim problemima. Jedno istraživanje pokazalo je da se u piću koje mnogi naručuju krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok s kriškom limuna.

U istraživanju je testirano 76 kriški limuna iz 21 restorana. Otkriveno je da je 70 posto, odnosno 53 kriške zaraženo bakterijama, kakokako  “Huffington Post”.

I bez istraživanja možemo znati da se limun reže puno prije nego što gost naruči piće, da se čuva u plastičnim posudama, često i izvan hladnjaka, što je idealno okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor bakterija pronađenih na limunu, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu preživjeti i da se razmnožavaju u alkoholnim pićima, kako prenosi radiosarajevo.

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu