Categories Noviteti

ZA POČETNIKE: sve što trebate znati i kako započeti detoksikaciju

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Detoksikacija je prirodan proces uklanjanja i neutralizacije otrova iz ljudskog organizma. Toksini se prilikom detoksikacije kemijski pretvaraju u manje štetne tvari, koje se zatim izlučuju mokrenjem ili stolicom. Oni mogu potencirati oštećenje tjelesnog tkiva, zbog čega ih je najbolje izbaciti iz organizma.

Toksini potječu od normalnih procesa koji se u našem tijelu odvijaju unosom kemikalija kao što su pesticidi, aditiva hrani, zagađenja, teški metali poput olova, sredstva za čišćenje, lijekovi i dim cigareta, te unosom hrane kao što je amonijak proizveden za vrijeme razgradnje proteina ili udisanjem.

Stručnjaci preporučuju provođenje detoksikacijske dijete jednom do dva puta na godinu kako bi se poboljšalo zdravlje i preveniralo bolesti. Ipak, ne preporučuje se provoditi detoksikacijsku dijetu više od tri puta na godinu.

Više je različitih tipova detoksikacijskih dijeta kao što su detoksikacijske dijete bubrega i jetre i dijete limunadom. Te dijete su najpoznatiji sakupljači toksina u ljudskom tijelu, a kratak detoksikacijski program je nagrada za organizam koji će nakon detoksikacije biti energetski osnažen i osvježen.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu