Categories Vodič do zdravlja

Voće je najbolje i najzdravije jesti prije velikih obroka

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Stručnjaci preporučuju da voće treba jesti 20-30 minuta prije obroka. Glavni razlog za to je taj što plodovi sadrže šećer i zbog toga im treba dosta vremena da se razgrade i probave. Osim toga, ako jedete voće nakon obroka, gubite hranjive tvari iz voća.

U mnogim kulturama voće se jede nakon obroka, ali taj trend treba se promijeniti. Ovdje su neki od glavnih razloga zašto voće treba jesti prije obroka:

Voće uvijek treba jesti 20 ili 30 minuta prije jela. Ako želite jesti voće nakon obroka, onda pričekajte tri sata (nakon što se hrana probavi). Ako jedete voće prije jela, možete i smanjiti svoju težinu jer ćete se osjećati punijima.

Budući da naše tijelo ne dobiva hranu tijekom osam do devet sati sna, preporučuje se da uključite voće svako jutro u svoju prehranu (prije doručka). To pomaže da povećate razinu šećera u krvi i u tijelu. Konzumiranje voća je dobar način započinjanja vašeg dana.

Izbjegavajte jesti voće kao prilog uz obrok. Isto tako, konzumiranje voća kao deserta ne daje najbolje rezultate za tijelo jer su plodovi sjeckani i pomiješani sa šećerom.

Bolje je u potpunosti izbjegavati konzervirano, smrznuto voće ili voće koje je obrađeno. Ti plodovi imaju visok udio šećera, konzervansa ili drugih kemijskih dodataka koji mogu biti štetni za tijelo. Oni se ne smatraju zdravim voćem.

Konzumiranje zdravih plodova svako jutro na prazan želudac (prije doručka), pomaže tijelu da apsorbira sve potrebne i bitne elemente koji se nalaze u voću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu