Categories Vodič do zdravlja

TRIKOVI MAMA koje su brzo i učinkovito izgubile višak kilograma iz trudnoće

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

U prvim tjednima nakon poroda mame se trebaju odmarati i potpuno posvetiti svojoj djeci. Nikako ne biste trebale očekivati da ćete se odmah vratiti u formu u kojoj ste bile prije trudnoće. Dojenje pospješuje mršavljenje, a lagano vježbati i hodati možete kad god se osjećate spremno, kako piše parenting.com.

Nekoliko mama je za časopis “Parents” ispričalo svoje priče o uspješnom gubljenju kilograma nakupljenih tijelom trudnoće. Ovo su njihove zanimljive strategije:

Elizabeth iz Illinoia izgubila je 13 kilograma tijekom pet mjeseci.

“Rodila sam na zimu. Stalno sam bila kod kuće sa svojim novorođenčetom. Puštala sam omiljene plesne pjesme iz osamdesetih i plesala po kući. On bi se smijao mojim urnebesnim pokretima. Tako sam ujedno vježbala i podizala raspoloženje”, ispričala je Elizabeth.

Deanna iz Georgie priča da je vježbala sa sinom Carterom. Deanna bi uzela sina u ruke i radila čučnjeve.

Ivy iz Kalifornije kaže da je stavljala jogurte u zamrzivač i jela ih umjesto sladoleda. Danielle iz New Yorka savjetuje da pijete puno vode. Ona bi popila času vode prije svakog obroka da je zasiti.

Ilana iz New Jerseya je izgubila 18 kilograma tijekom dvije godine. Morala se odreći omiljenog sira, kolača i bombona. Umjesto toga jela je domaći čips od krumpira, mrkvu i jabuke. Kaže da su je suptilne promjene spasile i da je dala svom tijelu dovoljno vremena da se promijeni na zdrav način.

Megan iz New Yorka je namjerno držala sve potrepštine za bebu na donjem katu kako bi morala koristiti stube.

Nicole iz Massachusettsa hodala je sa svojom djevojčicom svaki dan po parkovima, ulicama i shopping centrima. Kad god je beba bila mirna, Nicole je koristila priliku za šetnju.

Betty iz New Yorka kaže da je sebi zacrtala jasan cilj i vremenski period u kojem ga mora ostvariti. Odlučila je da će uspjeti otrčati polumaraton devet mjeseci nakon poroda. Počela je polako šetati s kolicima, a kasnije i trčati u teretani. Izgubila je 10 kilograma na taj način.

Kerri iz New Yorka savjetuje da se riješite sve primamljive kalorične ili nezdrave hrane iz hladnjaka kako ne biste došle u napast.

Christine s Rhone Islanda jede zdravo za doručak jer joj je to najvažniji obrok u danu. Christine namjesti alarm 15 minuta prije sedam sati da bi se probudila prije djeteta i napravila zdravi doručak jer se doručak na poslu svede na dostavu ili pecivo iz pekarnice.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu