Categories Vodič do zdravlja

Jednostavan način na koji možete otkriti imate li gljivice candide u organizmu

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Kako na jednostavan, besplatan i pouzdan način možete utvrditi imate li povećanu razinu gljivice candide u organizmu, te kako možete prepoznati simptome i liječiti se?

Test za candidu

1. Prije nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je pokraj kreveta.

2. Sljedećeg jutra, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu.

3. Ne trebate sakupiti u ustima veliku količinu pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima nakon buđenja.

4. Ostavite čašu 15 minuta.

5. Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu.

6. Ako je vaša slina ostala na površini čaše, ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.

7. Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost da imate previše candide u organizmu.

8. U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savjet svome liječniku ili da se pokušate riješiti candide na prirodan način.

Simptomi

Simptomi prekomjernog udjela candide u organizmu: kronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeži, pečenja i pojačanog iscjetka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog crijeva, nadutost i plonovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kihanje, začepljenost nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, kronični umor, simptomi živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija, te problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi.

Rastu candide pogoduje: liječenje antibioticima, oslabljen imunološki sustav, uzimanje kontracepcije ili hormonske terapije te hrana bogata rafiniranim šećerom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu