Categories Vodič do zdravlja

OVO JE NAJBOLJI NAČIN za rješavanje viška vode u tijelu

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Voda se može zadržavati u organizmu zbog raznih propusta u prehrani, stanja i navika. Neuravnoteženost hormona za vrijeme menstrualnog ciklusa, menopauze, trudnoće ili PMS-a žene često ostavlja otečenim, a u tim danima mogu i primijetiti kako su im grudi punije par dana prije nego stigne mjesečnica.

Pretjeranim unosom masnoća, soli i šećera u organizam može se pridonijeti zadržavanju vode u organizmu, a tome pogoduje i nedovoljni unos proteina i vitamina B-kompleksa.

Zasoljena jela i brza hrana djeluju na način da se voda počinje zadržavati zbog čega se osjeća naduta u području ekstremiteta i trbuha. Isto tako bolesti pluća, bubrega ili artrtitis mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršin je biljka koja se koristi kao začin, a upravo ta biljka ima čarobne moći. Količina peršina u jelima je mala, zbog čega nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela.

Ova biljka je odličan saveznik u borbi protiv bubreženih bolesti i urninarnih problema te je jak diuretik. Kao lijek se mogu koristiti listovi peršina i korijen peršina.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu