Categories Vodič do zdravlja

Ova namirnica itekako stvara bore na vašem licu

Budete li danas pojeli neki kolač ili nešto drugo slatko, vjerojatno ćete prvo pomisliti kako to nije dobro za vaš struk i bedra. Međutim, Brooke Alpert, koautorica knjige „Bez šećera: gubite kilograme, osjećajte se sjajno i izgledajte nekoliko godina mlađe“, savjetuje da brigu s bokova usmjerite na – lice!

Ona upozorava na bore, jednu od manje znanih posljedica unosa previše šećera. Knjigu je napisala s dermatologom Patricijom Farris i tu objasnila što se događa kada u krvotoku ima previše šećera.

„On počinje napadati vašu kožu“, kaže Alpert. „Sav taj šećer utječe na kolagen i elastin i sjajne stanice kože pretvara u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože, boranje, odnosno sve ono što ne želimo vidjeti na licu“.

U knjizi je opisano kako da se smanji želja za šećerom. Proces započinje trodnevnom detoksikacijom, a traje ukupno tri tjedna.

„To uopće nije lako. Istraživanja pokazuju da je odvikavanje od šećera slično odvikavanju od kokaina i drugih teških droga. Ljudi postaju depresivni, tresu se, mrzovoljni su i uopće nije lijepo biti u njihovom društvu“.

Onima koji nisu spremni visokokalorični kolač zamijeniti, recimo, hladnom piletinom, savjetuje da pojedu neko voće i namirnicu bogatu proteinima. Uzbuđenje će biti manje, ali će zato razina šećera u krvi biti znatno stabilniji, a lice duže zategnutije, elastičnije i, naravno, ljepše.

Foto: Anna Sullivan / Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu