Categories Vodič do zdravlja

OTKRIVENA JE HRANA koju nutricionisti nikada ne jedu

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Možda će vas iznenaditi popis namirnica za koje su britanski nutricionisti rekli da ih nikad ne bi konzumirali. Na listi se nalaze čak i dijetni proizvodi. A ako nutricionisti izbjegavaju određene namirnice, to je vjerojatno znak da ih ni vi ne biste trebali jesti, kako piše cosmopolitan.com.

Dijetni/light proizvodi

“Light namirnicama se često dodaju šećeri i drugi aditivi kako bi se nadoknadio nedostatak masti”, tvrde stručnjaci Gary Taubes i Peter Attia iz organizacije Nutrition Science Initiative.

Preljev za salatu
Gotovi preljevi za salatu rade se s različitim kemijskim tvarima, aditivima i kukuruznim sirupom. Za pripremu domaćeg, zdravog preljeva treba vam samo malo maslinova ulja, octa i ostalih začina po želji.

Gazirani sokovi
Gazirani sokovi sadrže nevjerojatan broj kalorija. “Oprostite Coca-Cola i Red Bull, ali ja nikad ne bih pila vaše napitke jer su krcati umjetnim zaslađivačima i kofeinom. Radije pijem espresso ili čaj”, kaže nutricionistica Katharina Kaise iz tvrtke Freeletics.

Mesne prerađevine 

“Slanina, šunka, hrenovke, kobasice, salame i ostale mesne prerađevine mogu ozbiljno narušiti zdravlje”, tvrdi nutricionistica Kim Pearson iz organizacije BetterYou. Dodaje da je odrasla na farmi i da je vidjela kako tretiraju životinje, što je rezultiralo njezinom odlukom da postane vegetarijanka. I toga se drži već 14 godina.

Kineska hrana
“Masna, teška, presoljena hrana me napuhuje, a upravo je takva dostavna kineska hrana. Većinom se sastoji od pržene hrane pune ulja koju tijelo teško probavlja”, kaže Faye Townsend iz organizacije Protein World.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu