Categories Vodič do zdravlja

OJAČAJTE ORGANIZAM uz malo…

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Marihuana i seks oduvijek imaju neraskidivu vezu, a i vi ste vjerojatno barem čuli nekoga tko je hvalio mogućnosti pametne konzumacije marice prije dobrog seksa. E, sad je to i dokazano, da baš ne kažemo znanstveno…

Naime, novi, kakti pametni vibrator, na tržištu ima sasvim inovativne postavke – može mjeriti i zapisati jačinu orgazma na grafu. Tvrtka je odlučila provesti istraživanje kojim bi pokazala što sve može učiniti njihov pametni ‘gadget’, a temeljilo se na tzv. potgasmu.

Proučavali su intenzitet orgazma kod žena koje su prethodno konzumirale marihuanu. CEO kompanije, Liz Klinger, opisala je iskustvo: “Orgazmi su mi se činili dugotrajniji i varirali su u intenzitetu.”

Iste je učinke osjetila i softverašica Maggie: “Najčešće, kad sam pod utjecajem marihuane, osjetila su mi jako izražena. Mekana deka je još mekša, hrana je finija, omiljene su mi komedije još zabavnije. Nije me iznenadilo što mi je tijelo više reagiralo.”

Istraživanje koje još nije službeno izašlo, a proveo ga je Centar za seksualno zdravlje u St. Louisu, tvrdi da je čak 53 posto žena iskusilo jače orgazme nakon pušenja marihuane.

Tvrde i da su orgazmi dugotrajniji, ali to ne mora biti objektivno, nego kako nas trava uspori, tako nam se čini da nam orgazam duže traje.

I druga su istraživanja dokazala da trava djeluje na seksualnu aktivnost. Istraživanje u časopisu “Journal of Sexual Medicine” dokazalo je da su ljudi koji konzumiraju marihuanu 20 posto više seksualno aktivni.

Ovakvi rezultati mogu biti povezani i s učinkom THC-a iz marihuane na talamus u mozgu – dio koji je povezan s uzbuđenjem.

Marihuana djeluje jednako i na muškarce, a umjetnik Victor Escobar ispričao je: “Biti ‘napušen’ za vrijeme seksa jedan je od najoslobađajućih osjećaja koje ljudsko tijelo može proživjeti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu