NE VOLITE SAUNE? Možda je pravo vrijeme da ih zavolite, a evo i zašto

SHARE
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Najmanje je pet razloga zbog čega ove jeseni odabrati opuštanje u saunama.

1. Jeste li primijetili da znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima? Osim što grije tijelo, boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa koristi u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

2. Sauna provjereno oporavlja i opušta. Nakon saune, potpuno odustanite od sportskih aktivnosti. Umjesto toga, odaberite masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

3. Dodatni opuštajući učinak postiže se i aromaterapijom. Raznim dodacima vodi kojom se zalijeva kamenje u sauni ne održava se samo potrebna razina vlažnosti zraka nego se postižu blagotvorni učinci i nadopunjuje njezino djelovanje.

4. Dokazano je da redovito korištenje saune blagotvorno djeluje na djecu koja imaju poteškoća s dišnim sustavom, primjerice,  astmom ili alergijama. Kod djece koja su boravila u sauni primijećeno je dugotrajno poboljšanje zdravstvenog stanja. Topao zrak jača imunološki sustav, pa se djeca koja s roditeljima koriste saunu lakše bore s respiratornim virusima. Upravo iz tih razloga više od 90 posto djece u Finskoj isproba saunu već prije sedme godine.

5. Za potpuni oporavak tijela i duha, nakon boravka u sauni odaberite whirpool. Udari vode potaknut će prokrvljenost tijela, a whirpool je odličan izbor i za uklanjanje celulita.

Riješite se stresa u Svijetu sauna Terma Tuhelj

Zapravo bi bilo najbolje kad biste sve ovo provjerili u Svijetu sauna Terma Tuhelj, najvećem takvom centru u Hrvatskoj. Isprobajte aroma programe uz dodir vrućeg vjetra i posebnu terapiju raznih boja u programskoj sauni.

Programi čokoladom, termalnim blatom, mentom, programi za njegu kose i kože lica i tijela, aroma programi vrtloženja zraka, solni programi… u kojima možete uživati svakih sat vremena potpuno će vas opustiti, riješiti stresa i napuniti baterije.

Dobro je znati da su subotom od 10 do 12 sati i srijedom od 12 do 14 sati saune otvorene samo za obitelji s djecom, a ženski dan je svaki utorak od 18 sati.

Nakon sauniranja, nemojte propustiti odmor na visećim ljuljačkama ili vodenom krevetu i osvježenje uz prirodne sokove u Wellness baru.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Pratite nas na Instagramu

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar