Categories Vodič do zdravlja

METABOLIZAM UJUTRO možete aktivirati na sljedeće načine

Ovih pet savjeta pomoći će vam da lakše započnete dan.

Trčite

Ne zahtijeva se preveliki napor, niti višesatno vježbanje. Dovoljno je da počnete trčati u okruženju, ili vježbati na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže ubrzati metabolizam.

Intenzivirajte trening

Neke studije pokazale su da je dovoljno vježbati samo dvije i po minute, ali s visokim intenzitetom i sagorijeti više od 200 kalorija.

Vježbe za mišiće

Najbolji način da se potrošte kalorije tijekom cijelog dana je da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima radeći neke vježbe za mišiće. To možete ostvariti sa malim težinama, podižući ih dok gledate jutarnji program, te uključiti nekoliko sklekova, čučnjeva… i spremni se za uspješan dan.

Doručkujte

Nemojte odgađati doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto ga nikad ne treba preskočiti. Prva stvar koju trebate učiniti ujutro jest jesti, a zatim će vaše tijelo biti spremno sagorijevati kalorije.

Nemojte zaboraviti grickalice

Ako ne vjerujete da možete jesti i izgubiti težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo obratiti pozornost na ono što jedete. Grickalice trebaju biti bogate antioksidansima i proteinima da bi metabolizam funkcionirao, kako piše Lijek iz prirode.

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu