Categories Vodič do zdravlja

GLAVNI RAZLOZI zbog čega kokosova voda zbilja nije samo hit

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Kokosova voda nekima se čini kao novi hir, a kupovanje flaširanih varijanti načinom za mužnju love od naivaca, no u stvarnosti nije tako – radi se o izuzetno kvalitetnoj prirodnoj vodi koja ima cijeli niz pozitivnih učinaka na ljudski organizam.

Gubitak težine – sadržaj masnoće u kokosovoj vodi izuzetno je nizak, pa ju možete konzumirati bez straha od kalorija, a također potiskuje i apetit.

Hranjive tvari – za razliku od bilo kojeg drugog napitka na tržištu, kokosova voda sadrži pet esencijalnih elektrolita koji su prisutni u ljudskom tijelu: kalcij, magnezij, fosfor, kalij i natrij.

Kompatibilna je s ljudskom krvlju – budući da je izotonična za ljudsku plazmu, kokosova voda se može koristiti u ekstremnim slučajevima da brzo rehidrira ljudsko tijelo, ako se daje intravenozno!

Lijek za mamurluk – sljedeći put kada pretjerate i pijete više nego što trbuh može podnijeti, konzumirajte kokosovu vodu kako biste smirili želudac. Zamijenit će i elektrolite koji izlaze iz tijela, zbog čestog mokrenja ili povraćanja.

Olakšava probavu – ako imate probavne smetnje, voda od kokosa može pružiti olakšanje. Zbog velike koncentracije vlakana, pomaže pri sprječavanju loše probave i smanjuje pojavu refluksa.

Pojačava hidrataciju – sastojci u kokosovoj vodi učinkovitiji su kod hidratacije ljudskog tijela od sportskih i energetskih napitaka. Dodatno, količina natrija iznosi samo 25 mg, što je relativno malo u usporedbi s 41 i 20 mg u sportskim napicima.

Savršena koža – ako imate akne, topikalna primjena koskosove vode pomoći će koži da se očisti i da se ton kože “uskladi”. Vlaži kožu iznutra, ako se uzima oralno, i uklanja ulje s lica.

Snižava krvni tlak – u mnogim slučajevima, nerazmjerna razina elektrolita može dovesti do visokog krvnog tlaka. Kokosova voda može poslužiti za vraćanje u ravnotežu.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu