Categories Noviteti

UZ OVA TRI jednostavna trika više nikad nećete imati problem s nesanicom

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Kvalitetan san je preduvjet za normalno funkcioniranje tijekom dana. No, kako si pomoći kada imate problema sa spavanjem?

Stres i ubrzan način života u modernoj svakodnevici sasvim sigurno ne doprinose da biste “spavali kao bebe”. Štoviše, čak i samo “hvatanje sna” moglo bi postati poprilično teško ostvariv cilj.

No, i za ovaj problem imamo rješenje. Točnije, ima ga Sammy Margo, autorica knjige “The Good Sleep Guide”, koja je za “The Mirror” otkrila neke zgodne trikove i savjete koji će vam pomoći zaspati – i to vrlo brzo.

Premotajte film

Prisjetite se svega što se dogodilo tijekom cijelog dana jer ćete tako osloboditi um od bilo kakvih briga.

“Prisjećanje razgovora, prizora i zvukova dok ležite u krevetu pomaže vam da dođete do mentalnog stanja koje je spremno za spavanje”, tvrdi Margo.

Pronađite svoje sretno mjesto

Ako prvi trik ne pomogne, pokušajte vizualizirati svoje sretno mjesto. Dok to radite, pokušajte koristiti tri osjetila jer je tada vizualizacija najučinkovitija.

“Zamislite se u situaciji u kojoj se osjećate zadovoljnima – tropski raj, plovidba na mirnoj vodi, šetnja po cvjetnim poljima…”, predložila je Sammy te dodala: “Dok istražujete svoje sretno mjesto, zamislite miris cvijeća, osjetite travu ili pijesak pod nogama i čujete kako veslo čamca udara od vodu. Uskoro biste se trebali osjećati opušteno i odlutati.”

Okrećite očima

Da, dobro ste pročitali. Njezin posljednji trik je možda najjednostavniji. Jednostavno zatvaranje očiju i njihovo pomicanje u krug otprilike tri puta može vas odvesti do zemlje snova.

“Tako simulirate ono što radite prirodno kad zaspite i možete potaknuti oslobađanje vašeg hormona spavanja, melatonina”, objasnila je Margo.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu