Categories Tajne psihe

Što je pravilo od dvije minute i kako ga prakticirati?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Za početak, zapitajte se koliko vam vremena treba da napravite posao od kojeg uporno bježite. Ako vam treba manje od dvije minute, učinite to odmah. Odgovorite na e-mail koji ste primili, ispunite formular, prijavite se za školu stranih jezika...

Velike životne ciljeve, naravno, ne možete realizirati u roku od dvije minute, no za prvi korak ka svakom, pa i najvećem cilju, opet vam treba manje od dvije minute. Kad nešto počnete raditi, povući će vas entuzijazam i lakše ćete nastaviti dalje. Na primjer, ako želite napisati životopis, no ne znate kako početi, primijenite dvominutnu strategiju te u dvije minute napišite jednu rečenicu. Nemojte se začuditi ako nakon probijanja leda ispišete nekoliko stranica.

Bolja hrana – posao se brže odradi
Pojedite komad voća, za što vam je, pogađate, potrebno manje od dvije minute. Nakon toga ćete biti puno više motiviraniji da pripremite zdravu voćnu salatu. Tako ćete imati više energije i posao ćete brže odraditi.

Zdrave ili poslovne, navike se grade u dvije minute
Želite trčati tri puta tjedno? Svakog ponedjeljka, srijede i petka odvojite po dvije minute te obujte tenisice za trčanje i izađite. Vjerojatno ćete se nakon sat vremena vratiti zadovoljni jer ste umjesto gledanja TV-a proveli vrijeme u šetnji ili trčanju. Isto vrijedi i za rutinske zadatke na poslu – bilo da je to birokratsko popisivanje ili čišćenje – važno je samo početi.

Odgađate stručnu literaturu
Koliko god vam se poslovni izvještaji činili dosadni, pročitajte samo prvu stranicu. Potrošit ćete manje od dvije minute, no nemojte se iznenaditi ako nakon toga u dahu pročitate sve i konačno skinete s pleća dosadnu stručnu literaturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu