Categories Tajne psihe

OVAKO MOŽETE u sekundi vidjeti laže li vam netko

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Je li osoba iskrena prema vama ili, pak, laže? To najlakše možete prepoznati prateći njezin govor tijela. Međutim, lažljivci su ponekad jako dobro “istrenirani” i paze na to da ih znakovi vlastitog tijela ne razotkriju. Kako prepoznati laž u takvim situacijama?

Tajna je u – vama! Dr. Lillian Glass, stručnjakinja za komunikaciju i govor tijela, kaže kako tijekom razgovora trebamo voditi računa o vlastitim reakcijama.

Naime, čak će i najbolji lažljivci pokazivati male znakove stresa koje mi možda nećemo svjesno primijetiti, ali registrirat će ih naše tijelo.

Suočeni s lažima najčešće ćemo automatski nagnuti glavu na stranu, namrštiti se, stisnuti usne ili, pak, prekrižiti noge i odmaknuti ih od sugovornika.

Kada netko laže, vaš živčani sustav to zna. Obratite pozornost na vlastite reakcije i na vlastiti govor tijela, to vam može pomoći da potvrdite je li ono što ste upravo čuli istina, kaže dr. Glass.

Naravno, potrebno je s oprezom pristupiti ovoj metodi utvrđivanja laži jer smo ponekad sposobni sami sebe uvjeriti u nešto što nije istina. Stvaranjem stresne situacije u trenutku u kojem vam sugovornik govori istinu samo kako biste ga isprovocirali i dobili neku informaciju automatski će promijeniti vaš prirodni govor tijela koji onda više nije pouzdan.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu