Categories Tajne psihe

Naučite podignuti samopouzdanje i izbaciti negativne emocije iz vašeg života

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Primijetili ste da vas vaš partner čudno gleda nakon nekih vaših komentara. Sigurno se pitate zašto… Umjesto da se nađete u kovitlacu negativnih misli kojima ne možete stati na kraj i zamišljate nemoguće scenarije, udahnite duboko i razmislite o ovih nekoliko stvari.

1. Nemojte brzopleto zaključivati

Prvo razmotrite i druga razumna objašnjenja za neki scenarij koji vas brine. Umjesto toga, upitajte pouzdane prijateljice za savjet.

2. Razmislite unazad

Zapitajte se jeste li se slično osjećali i prije, i jeste li tada bile uzrujane. Ako jeste, razlog bi mogla biti vaša nesigurnost. Rješenje je prijeći preko toga što vas muči, možda uz profesionalnu pomoć, kako biste poradili na svom samopouzdanju.

3. Usvojite racionalan pristup

Razmislite postoji li dokaz koji bi potvrdio vašu zabrinutost. Ako postoji, raspravite to s partnerom smireno. Nemojte razgovarati s njim u sjedećem položaju licem u lice, jer se u tom položaju mnogi muškarci osjećaju neugodno, očekujući napad. Radije ležerno čavrljajte dok zajedno kuhate večeru ili šećete psa.

4. Nemojte uvijek biti protiv

Ako ste previše kritični, to obično završi loše, ostavljajući vam još gori osjećaj nego prije. Radije riješite problem na jedan bezosjećajan način bez dodatnih nepovezanih pritužbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu