Categories Tajne psihe

MISLITE LI DA JE IPAK bolje biti solo?

Biti solo nije lako, barem tako kažu… No izgleda da to nije istina niti u tragovima. Naime, istraživanje je pokazalo da, ako ste solo, vjerojatno imate jače društvene veze koje pomažu ljudima.

Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kakvim ga smatramo – i studija objavljena 2015. podržala je tu zamisao.

Istraživanje.objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships otkrilo je da: “pojedinci koji su samci imaju veću vjerojatnost da će češće ostati u kontaktu, pružiti pomoć i primati pomoć od roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja, od oženjenih ljudi.”

Studija je pokazala da, ako ste samac, dolazi do rasta društvenih veza (i kod muškaraca i kod žena), što je trend koji je ostao čak i kada se uzmu u obzir strukturna objašnjenja društvenih odnosa.

Istraživači su zaključili da bi, umjesto promicanja brakova, javna politika trebala “priznati socijalna ograničenja vezana za brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu“.

Uostalom, studije su pokazale da ljudi koji uđu u brak samim time ne završavaju sretnijima ili psihički zdravijima nego kada su bili samci.

Foto: Unsplash

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu