Categories Noviteti

RIJEŠITE SE AKNI na prirodan način

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Akne ne muče samo tinejdžere, iako su tada definitivno najveći problem – ima dovoljno starijih koji se svakoga jutra užasavaju pogleda u ogledalo iz istog razloga.

Iako danas imamo bezbroj preparata namijenjenih za akne, većina dermatologa prepisat će nam sredstva sa spojevima poput benzoil peroksida i salicilne kiseline… što će nekima donijeti olakšanje, ali mi bismo uvijek preporučili prirodni pristup – ulje čajevca.

Ulje čajevca poznato je po svojim antibakterijski i antifungicidnim svojstvima. Godinama se koristi za liječenje gljivica, ali i akni.

Jednostavno, djeluje tako da smanjuje razine bakterija koje uzrokuju akne na koži i ublažava upale, kako tvrdi Joshua Zeichner, dermatolog, za Woman’s Health. Međutim, dodaje i da mnogi njegovi pacijenti dolaze “zbog iritacije kože nakon korištenja ulja čajevca za akne.”

Upravo je zato ključno razumjeti što se nalazi u prirodnom ulju i na koji ga način pravilno primijeniti na koži.

Iako je prirodno, ovo ulje ne mora biti manje agresivno od tradicionalnih tretmana za akne. Štoviše, ulje čajevca može izazvati upale na koži i kontaktni dermatitis. U čistom stanju može uzrokovati suhoću, peckanje i guljenje kože.

Međutim, to se može izbjeći pravilnim korištenjem, a tada ovo ulje predstavlja pravo malo čudo za liječenje akni. Ključ je u tome da se ulje čajevca uvijek mora razrijediti u drugom ulju poput jojobinog ili arganovog.

“U maloj bočici promiješajte dvije žlice ulja u kojem ćete razrijediti ulje čajevca te otprilike 15 kapi čajevca”, dodaje Joanne DeLeon, kozmetičarka.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu