Categories Noviteti

OVE STVARI O SVOJIM GRUDIMA sigurno niste znali

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

U današnje doba bilo bi pravo čudo uključiti televizor i ne naići na neku emisiju ili reklamu o ženskim oblinama. Cilj je, naravno, postići to da izgledaju savršeno, no prema čijim mjerilima, pitamo se?

Svaka žena ima jedinstvene obline, a mnoge će zamijetiti da ni te obline ne izgledaju uvijek isto, pogotovo one na gornjem dijelu tijela. Donosimo vam nekoliko stvari oko kojih ste možda sumnjali, a niste sa sigurnošću znali to o ženskim grudima.

Grudi rastu nakon prve menstruacije
U mnogih je djevojaka menstruacija tek prvi znak puberteta, što znači da nije realno očekivati da se tijelo u potpunosti razvilo do prvog krvarenja. Ne brinite se, grudi rastu još dvije do četiri godine nakon toga.

Njihova veličina se mijenja svaki mjesec
I to dva puta! Za vrijeme ovulacije i menstruacije moguće je da čak nećete moći obući svoj uobičajeni grudnjak. Sve ovisi o vašim hormonima čije ponašanje nitko ne može predvidjeti.

Dlačice na bradavicama su normalna pojava
Ako ste primijetili nekoliko dlačica oko svojih bradavica, to je nešto sasvim normalno. Oko 30 % žena ih ima i toliko su nezanimljive da se s njima nitko do sada nije poželio malo detaljnije pozabaviti. Ako stručnjaci ne obraćaju pozornost na njih, možda ne bismo trebali ni mi.

Neke žene mogu doživjeti orgazam od stimulacije bradavica
Prilikom dodirivanja bradavica tijelo proizvodi hormon oksitocin, isti hormon koji uzrokuje vaginalne kontrakcije tijekom orgazma. Kontrakcije dovode veću količinu krvi u genitalije i to može uzrokovati orgazam.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu