Categories Noviteti

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH ČINJENICAMA o ženskim “centrimetrima”

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Centimetri su obično tražena mjera kad je seks u pitanju, no što u toj priči rade – žene? Naime, jasno je da muškarci mjere svoj ponos, ali što možemo reći o dubini?

Stvar je jednostavna – kao što različite žene imaju grudi različite veličine, isto tako žene se razlikuju i po veličini, odnosno dubini vagine, organa stvorenog za rađanje i seks.

Prema najnovijoj studiji, prosječna dubina vagine je 9,6 centimetara, no može varirati od 7,6 do 17,7 centimetara.

Dubina i širina vagine mijenjaju se s obzirom na okolnosti. Vagina može biti vrlo uska pa se raširiti toliko da u nju mogu ući tampon, prst ili penis.

Istraživanja nisu pronašla poveznicu između dubine vagine i starosti. S druge strane, stidne usne mogu se s godinama smanjiti jer se snižava razina estrogena u tijelu, zbog čega dolazi do redukcije masti i kolagena.

Hormonalne promjene utječu i na promjenu boja usana, odnosno one postaju svjetlije ili tamnije.

Vagina se mijenja tijekom trudnoće i porođaja, ali i vraća se u prvotno stanje nakon porođaja. Znanstvenici su otkrili kako ne postoji razlika u duljini vagine žena koje su rodile i onih koje nisu.

Prosječni penis u erekciji za 33 posto je dulji od prosječne duljine vagine.  I jedan i drugi organ variraju u duljini i međusobno se prilagođavaju.

Studija iz 2015. pokazala je da je prosječna duljina penisa u erekciji 13,12 centimetara, a mnoge žene kažu da im penis koji je dulji od ovog prosjeka uzrokuje neugodnost i bol.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu