Categories Noviteti

Evo kako sve možete iskoristiti stare vrećice za čaj

Sezona ispijanja čaja je stigla, a nakon ukusne i tople šalice ovog mirisnog napitka ostaje vrećica koja najčešće ide direktno u otpad. Uz ove trikove kako vrećice iskoristiti nakon što se tekućina ispije to više neće biti slučaj.

1. Osvježavanje tepiha

Jedna od stvari koja se najbrže uprlja u svakom kućanstvu su tepisi, a lako poprime i neugodan miris. Nakon korištenja, listići čaja mogu se ponovno osušiti i umiješati sa sodom bikarbonom koja je u svijetu čišćenja poznata kao jedna od najkorištenijih namirnica. Mješavina se treba raspodijeliti po kritičnim točkama na tepihu i gdje se ostavlja kratkih 20 minuta. U tom vremenu, kombinacija sode bikarbone i čaja će uhvatiti prljavštinu i apsorbirati mirise

2. Hidratacija kože

Iskorištene vrećice mogu se još jednom zakuhati kako bi se dobila lagana tekućina koja se može koristiti umjesto tonika i pamučnom blazinicom nanijeti na lice. Ovo je savršena prirodna solucija za sve one koji pate od problema suhe kože. Posebno djelotvoran je zeleni čaj, a pomaže i kamilica. Osim tonika, od njih se može napraviti i maska za oči. Ohlađene vrećice dovoljno je prisloniti na oči.

3. Uklanjaju masnoću

Aktivni sastojak čaja, tanin, idealan je u beskonačnoj borbi protiv masnih naslaga. Zagorenu mast s dna tave lako omekša kombinacija vrele vode i nekoliko vrećica čaja. Ova mješavina u tavi se ostavlja preko noći, a ujutro će biti dovoljan samo jedan potez spužvom kako bi ponovno blistala starim sjajem.

4. Opuštajuća kupka

Topla i umirujuća kupka favorit je svima, a posebno se u njoj uživa u hladnijim danima. Vrećica čaja mogu se i iskoristiti tako da se umjesto umjetnih kupki u vrelu vodu ubaci čaj. Koža voli zeleni čaj zbog njegovog efekta detoksa, a onu nadraženu idealno umiruje kamilica.

5. Uklanjaju neugodne mirise

Bilo da se radi o frižideru, tenisicama ili pak smočnici, neugodni mirisi posvuda su prisutni. Čaj predstavlja rješenje i za ovaj problem. U zdjelici ili čašici može se ostaviti nekoliko korištenih vrećica koje će apsorbirati neugodan mriis i ispustiti ugodan.

Foto: Unsplash

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu