Categories Prevencija i liječenje

RIJEŠITE SE GLAVOBOLJE bez uzimanja tableta za samo nekoliko minuta

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kada vam puca glava, a tableta vam nije pri ruci, situacija izgleda bezizlazna. Ali, to ne mora biti tako. Postoji način uklanjanja glavobolje koji se zove akupresura (masiranje određenih točaka), čija je učinkovitost potvrđena mnogim istraživanjima.

Sastoji se u tome što se šest točaka za oslobađanje od glavobolje masiraju u prosjeku od 30 sekundi do jedne minute. Točka se masira blagim pritiskanjem ili kružnim pokretima.

Obično, glavobolja nestaje u roku od pet do 10 minuta, nakon završetka masaže, koja i sama ne traje duže od pet minuta.

Dakle, ako imate jaku glavobolju, zauzmite udoban položaj, opustite se i započnite masažu sljedećih točaka:

Točka trećeg oka nalazi se između obrva. Ova točka, također, uklanja umor očiju.

Ako ste umorni, boli vas glava, niste raspoloženi, zamišljeni ste, stalno ste pod stresom i apsolutno nemate energije – masirajte ovu točku.

Masiranjem dvije simetrične točke (koje se nalaze odmah ispod unutrašnjih krajeva obrva), osim oslobađanja od glavobolje, možete se riješiti curenja iz nosa i poboljšati oštrinu vida. Masažu izvodite jednu minutu blagim pritiskanjem i kružnim pokretima.

Masiranje točaka koje se nalaze na području između usta i nosa (izvan širine usta), osim glavobolje, učinkovito se smanjuje zubobolja i napetost.

Masaža potiljka pomaže u uklanjanju začepljenosti nosa, bolova u očima i ušima, jake glavobolje i migrene.

Na mjestu iznad ušiju možete napipati manju rupicu. Djelovanje na ovu točku smanjuje bol u sljepoočnicama i otklanja umor očiju.

Masažom točke na dijelu dlana kojeg nazivamo linijom života postižete (s vanjske i unutrašnje strane), osim uklanjanja glavobolje, ublažavanje boli u leđima i napetost vratnih mišića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu