Categories Prevencija i liječenje

OVO JE SIMPTOM KOJI ukazuje na rak dojke, a to još nitko ne zna

SHERRIE RHODES majka je troje djece koja je u ponedjeljak, 24. srpnja, saznala da ima rak dojke. Odlučila je na Facebooku podijeliti sliku jedinog simptoma koji je mogao ukazati na to stanje, i to kako bi pomogla drugim ženama da lakše na vrijeme uoče opaku bolest.

Iako je glavni simptom raka dojke uglavnom izraslina, kod Sherrie se pojavilo udubljenje sa strane na desnoj dojki. Kako je riječ o vrlo rijetkom slučaju, taj simptom uglavnom prođe nezapaženo.

“Jučer mi je dijagnosticiran rak dojke. Potpuno sam šokirana jer je ovo malo udubljenje (na slici) bilo jedini simptom koji sam imala. Primijetila sam to udubljenje krajem lipnja i otišla kod svog liječnika opće prakse koji me uputio u kliniku. Otišla sam na pregled i skeniranje koje je otkrilo prisutnost neke mase, što je mamogram potvrdio pa sam isti dan otišla i na biopsiju. Kako nije bilo kvržice, nisam bila ni najmanje zabrinuta, no rezultati su pokazali da je u pitanju rak dojke. Molim vas, redovito provjeravajte grudi i ne ignorirajte baš ništa čudno što primijetite. Da i sama nisam vidjela sličnu sliku, ne bih znala da je to udubljenje simptom raka. Molim vas dijelite dalje i širite svijest”, napisala je.

Yesterday I was diagnosed with breast cancer. It came as a total shock as this dimpling (in the pic) is the only symptom…

Posted by Sherrie Rhodes on уторак 25. јул 2017.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu