Categories Prehrana i dijete

ŽELITE LI STVARNO IZGUBITI KILOGRAME, ova pravila morate slijediti

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Vjerojatno ste već upoznati s time što ne smijete činiti tijekom dijete, no ako se borite s prekomjernom težinom, postoje pravila koja morate slijediti ako želite izgubiti koji kilogram.

Ne samo da ćete gubiti na kilaži nego ćete se i osjećati puno bolje, a u nastavku saznajte što trebate činiti.

Jedite cijele obroke – Poznato je kako se preporučuje jesti manje obroke, ali češće. No, novo istraživanje pokazalo je kako su osobe koje su jele rjeđe, ali veće obroke, težile manje. Tijelo gubi više kalorija prerađujući veće obroke pa autor istraživanja Gary Fraser savjetuje da imate obilan doručak, ručak i manje obilniju večeru.

Manje se znojite – Uspoređujući dvije grupe koje su trčale ili biciklirale 30, odnosno 60 minuta na dan, otkriveno je kako je grupa od 30 minuta izgubila 33 posto više težine. Vježbajte stoga četiri puta tjedno po 30 minuta, kilogrami će sigurno ići dolje.

Jedite cjelovite žitarice – Osoba koje ih koriste mršavije su od onih koji ih izbjegavaju. Tijelu treba više energije da ih preradi pa zbog toga i gubimo kilograme. Umjesto bijelog kruha, ujutro pojedite zobene pahuljice, a bijelu rižu zamijenite smeđom.

Spavajte u hladnoj sobi – Istraživanje je pokazalo kako se osobama koje su spavale u hladnijoj sobi metabolizam ubrzao za čak 10 posto.

Ne čistite tanjur – Žao vam je išta ostaviti na tanjuru pa uvijek sve pojedete. To znači da jedete očima i ne slušate svoje tijelo. Stručnjaci su došli do podataka kako na taj način unosimo 200 kalorija više dnevno.

IZVOR: VECERNJI.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu