Categories Prehrana i dijete

PROVODITE LI VEĆINU DANA SJEDEĆI, a želite smršavjeti, slijedite ova pravila

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Tisuće zaposlenih ljudi bore se s održavanjem uravnoteženog i zdravog plana prehrane. Mnogi jedu gotovu hranu koja je često visokokalorična, bogata mastima, a ima i previše soli i šećera. Nakon posla zbog toga posežu za obilnim obrocima i dobivaju na težini.

Nutricionistkinja Susie Burrell tvrdi da je dijeta za zaposlene ljude ključ do tanjeg struka i više energije, ali šećer je potrebno zamijeniti nutritivno bogatim zalogajima.

“Morate smanjiti unos visoko kalorične hrane i ugljikohidrata. Zamijenite takve namirnice kuhanim jajima, celerom i mrkvom uz humus ili grčki jogurt”, izjavila je za Sunrise.

Njezina preporuka je konzumirati manje užine četiri do pet puta u danu.

“Ostaci hrane mnogima su odličan izbor jer štede vrijeme i novac, ali treba biti oprezan s grijanjem. Kada hranu ponovno grijete, možete uništiti nutritivne vrijednosti namirnica. Najbolje je stoga jesti salate koje se pohranjuju u hladnjaku, odnosno obroke koje ne trebate zagrijavati”, napomenula je Burrell.

Još jedan njezin savjet je nositi vlastito posuđe na posao jer tako možete kontrolirati veličinu porcija.

“Izbjegavajte kolege koji uvijek nude kekse ili slatkiše. To vam doista ne treba. Naravno, ponekad je to u redu, ali kao što je pametno kloniti se uredskih tračeva, tako isto treba postupati s kolegama koje uvijek imaju nešto za prigristi”, poručila je nutricionistkinja.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu