Categories Prehrana i dijete

OTKRIVENO JE mršave li brže žene ili muškarci

Uvriježen je stav da muškarci lakše podnose borbe s gubitkom kilogramama i da se lakše rješavaju neželjenih masnoća. Čak i ako slijede isti plan prehrane i vježbanja, muškarci će brže mršavjeti u odnosu na žene.

Potvrdili su to znanstvenici i tvrde: Više je razloga za to.

Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene više opsjednute hranom u odnosu na muškarce. Oko 25 posto žena na dijeti razmišlja o hrani svakih pola sata. Drugi je razlog što se žene emotivno odnose prema hrani, dok muškarci to ne čine. Druga studija objavljena u Conquering Heart Attack & Stroke obuhvatila je skeniranje mozga dok su istraživači držali ukusnu hranu pred muškarcima i ženama koji nisu jeli jedan dan, a zatim ih zamolili da se bore protiv gladi.

Utvrđeno je da su muški mozgovi manje emotivno i aktivno reagirali u usporedbi sa ženama. Za njih je bilo lako kontrolirati svoju želju za omiljenom hranom. Poznato je i to da muškarci imaju brži metabolizam i to u prosjeku za 5 do 10 posto brži u odnosu na žene iste težine i visine. Muškarci imaju više mišića koji im pomažu da brže sagore više kalorija, kako piše Večernji list.

IZVOR: N1.HR

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu