Categories Prehrana i dijete

OTKRIVAMO VAM tri najčešće pogreške u obrocima kojima kršite dijetu

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Obrok kojim kršite dijetu (engl. cheat meal) je jedan obrok u tjednu kada si možete dati oduška i prepustiti se čarima omiljene, često brze hrane, bez da razmišljate o unosu kalorija. No često, osim što varamo, i griješimo kod planiranja takvih obroka.

Ovo su tri najčešće pogreške:

Prva i najčešća pogreška vezana je za njihovu učestalost. Kada u plan prehrane ubacite više od jednog takvog obroka tjedno, stvari počinju gubiti smisao i cijeli režim prehrane dolazi u pitanje zbog toga što se ranije mukom izgubljene kalorije vrlo brzo nadoknade.

Drugi najveći problem vezan za ovakve obroke je taj što ljudi jako često nemaju mjeru. Stav da zaslužuju jedan velik i kalorijski obrok bez ikakvih ograničenja u velikom broju slučajeva dovede do prejedanja teških i po 2000 kalorija, pa čak i više. Jasno je da to baš i nema smisla.

Treći je problem također vezan uz pretjerivanje. Oni koji se drže relativno laganih i kratkotrajnih dijeta, umjesto jednog obroka kojim krše dijetu u tjednu, u svoj plan prehrane svakodnevno znaju ubaciti neki manji obrok varanja van zadanog jelovnika. Ako se ne radi o bodybuilderima koji su upravo završili natjecanje, takav pristup je daleko od ispravnog.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu