Categories Prehrana i dijete

NOVA HIT DIJETA uključuje samo jednu bananu, a evo što još morate znati o tome

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Volite li banane, ova bi dijeta mogla biti riješenje za vas. No nemojte se uplašiti, od vas ne zahtijeva da se hranite isključivo bananama, nego potiče na jedenje voća, traži od vas da osvjestite osjećaj gladi i punoće i ne večerate nakon 20 sati.

Ono što je također privlačno jest činjenica da u ovoj dijeti nema striktnog određivanja obroka ni brojanja kalorija.

Ključ uspjeha je u tome da možete jesti ono što obično jedete, no trebate prestati kad osjetite da ste 80 posto siti, a nakon večere morate preskočiti desert.

Također se savjetuje da krenete na počinak prije ponoći jer se dobar noćni san smatra izuzetno važnim za zdravlje i smanjivanje stresa, te da vodite dnevnik prehrane.

Iako kritičari ove dijete tvrde da nema dokaza da ona djeluje, nego da je gubitak kilograma isključivo posljedica unosa manjeg broja kalorija, svjedočanstva govore da ona uistinu djeluje.

DORUČAK
Za doručak treba jesti banane i popiti dvije čaše vode sobne temperature. Banane treba jesti isključivo u sirovom obliku. Možete ih zamijeniti nekim drugim voćem, ali samo jednom vrstom po obroku. Ako ste nakon banana još gladni, morate pričekati 30 minuta prije nego što pojedete nešto drugo.

RUČAK I VEČERA
Možete jesti ono što obično jedete za ručak i večeru, ali za ručak se preporučuje japanska hrana, pogotovo riža.

Dopušten je jedan usputni obrok poslijepodne i to je jedino vrijeme kad su vam dozvoljeni slatkiši.Također, dijeta preporučiju da izbjegavate mliječne proizvode i sladoled.

VJEŽBANJE
Savjetuje se svakodnevna šetnja i vježbanje, ali samo ako ono kod vas ne povećava razinu stresa.

PREDNOSTI
Ne morate se brinuti oko toga što ćete jesti, nego samo izbaciti mliječne proizvode i izvježbati se da prestanete jesti prije osjećaja sitosti. Kuhati možete ono što obično kuhate, no treba izbjegavati pakiranu gotovu hranu. Ova bi vam dijeta trebala biti privlačna ako niste još spremni radikalno promijeniti navike i prehranu. Ona se smatra postupnim prijelazom prema zdravoj prehrani. Svaka zdrava dijeta, a ova se svakako ubraja u njih, pomoći će držati pod kontrolom dijabetes, kolesterol, visoki tlak i srčane bolesti.

Iako liječnici tvrde da će ona biti učinkovita jednostavno zato što jedete manje, slažu se da su pravila koja propisuje vrlo učinkovita i mudra. Ne jesti do sitosti dobar je put do regulacije tjelesne tećine, a dokazano je da ljudi koji spavaju 7 do 9 sati manje jedu od onih koji spavaju manje. Naime, kad ste umorni, sklonost nezdravoj hrani se povećava.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu