RECEPT ZA NAJBOLJU BEZGLUTENSKU pizzu koju ćete ikada probati!

SHARE

Malo je takvih koji ne vole pizzu! Isto tako, svi dobro znamo da može biti i kriva za koji kilogram previše. Ali s našom fit pizzom to je sasvim drukčije! S obzirom na to da je niskokalorična i bez brašna, pogodna je baš za svakoga! Sigurno ste već nestrpljivi – tajna je u cvjetači!

Vrijeme pripreme: 20 min     Vrijeme pečenja: 30 min     Ukupno: 50 min

Sastojci:

cvjetača (glava),
– rajčica (pelati),
– pileća prsa,
– mozzarella,
– cherry rajčica,
– jaje,
– sol,
– papar,
– češnjak,
– origano,
– bosiljak.

Priprema:

Za tijesto nam treba cvjetača, koju uz pomoć miksera smiksamo, stresemo u posudu i dolijemo vodu.

Prokuhamo u vrućoj vodi (10-15 min.) te ocijedimo. Kad se cvjetača ohladi, stresemo ju na kuhinjsku krpu i procijedimo. U posudu izmiješamo jaje, dodamo cvjetaču i malo naribane mozzarelle te sve skupa začinimo (prema osjećaju). Sve dobro promiješamo i jednakomjerno porazdijelimo po posudi za pečenje, koju stavimo u ugrijanu pećnicu na 240 stupnjeva C te pečemo 15-18 min. (tako da tijesto lijepo pozlati). Posudu za pečenje uzmemo iz pećnice i tijesto obložimo pelatima, pilećim prsima, mozzarellom i cherry rajčicom. Sve skupa pečemo još dobrih 10-15 minuta i odlična FIT pizza je spremna!

Pa dobar tek!

Miha Geršič
www.fittijelo.com

Pratite nas na Instagramu

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar