Categories Vaše dijete

OVO JE VEČERNJA RUTINA S DJECOM koju roditelji milenijci redovito izbjegavaju

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Većina današnjih roditelja odrasla je uz uspavanke, ali tu večernju rutinu više ne prakticira sa svojom djecom, kako piše “The Telegraph”.

Ako vas roditelji nisu tako uspavljivali, možda vam to ne izgleda kao problem, ali postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali razmisliti i svom djetetu otpjevati ”Blistaj, blistaj, zvijezdo mala” ili neku drugu poznatu uspavanku.

U časopisu “Psychology of Music” objavljena je anketa u kojoj je samo trećina roditelja izjavila da pjeva uspavanke djeci mlađoj od pet godina, navodi “The Telegraph”. Otprilike 70 posto roditelja koji djecu uspavljuju tako je starije od 45 godina, što pokazuje da je ta večernja rutina doista nepopularna među mlađim roditeljima iako nije jasno zbog čega je to tako.

Uspavanke imaju svoju svrhu. Otkriveno je da pomažu djeci ublažiti bol i smiriti im otkucaje srca, kaže “Medical Daily”.

”Roditelji su tisućama godinama djecu uspavljivali pomoću uspavanki. Instinktivno su znali da im se djeca tako opuštaju”, kaže stručnjak za glazbu Nick Pickett.

Glazba pomaže da se zabavite, ali i osjećate bolje, a isto vrijedi i kada su uspavanke u pitanju.

”Glazba je važna za djetetov mentalni i emocionalni razvoj. Roditelji kroz glazbu također učvršćuju vezu s djetetom”, upozorila je Laura Jane-Foley u ime organizacije Lullaby Trust.

Ako ne znate uspavanku, mnoštvo njih možete pronaći na internetu, a djetetu možete otpjevati i neku laganiju omiljenu pjesmu.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu