Categories Vaše dijete

ZNANSTVENICI TVRDE da je za bebu bolje da sliči ocu nego majci

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Studija je dokazala da su bebe koje su u prvoj godini života više vremena provodile s tatama bile boljeg zdravlja. Bebe koje odmah po rođenju nalikuju na tatu bit će zdravije tijekom prve godine života i to zato što će tate s njima provoditi više vremena, kako je pokazala studija objavljena u “Journal of Health Economics”.

Znanstvenici su proučavali 715 očeva i majki koji ne žive zajedno. Roditelji su intervjuirani odmah nakon rođenja djeteta, a potom nakon godinu dana.

Istraživači su ih pitali o zdravlju njihova djeteta, napadajima astme ako dijete ima astmu, temperaturi i posjetu hitnoj liječniku i zavšravanju na hitnoj tijekom te prve godine života. Ispostavilo se da su djeca koja su više vremena provodila s tatom bila manje bolesna.

“Ono što je zanimljivo, očevi su bili spremniji provoditi vrijeme s djecom koja im nalikuju”, kaže voditelj studije Solomon Polachek, profesor na njujorškom Binghamton Sveučilištu.

“Objašnjenje je vrlo jednostavno: očevi koji su sigurni da su djeca njihova provodit će više vremena s njima, a što će im više dokaza od toga da su njihova slika i prilika”, dodaje Polachek.

IZVOR: ZIVOTISTIL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu