Categories Vaše dijete

Zašto djecu ne bi trebali tući?

 Kada govorimo o odgoju djece, mnogi roditelji još uvijek vjeruju u poslovicu "batina je iz raja izašla". Ukoliko i vi spadate u tu skupinu roditelja, pogledajte ovih pet razloga zbog kojih ćete možda promijeniti svoj ​​sustav odgoja

1. Agresivnost – batine mogu rezultirati agresivnošću kod djece. Kada tučete vaše dijete, vi pokazujete svoju agresivnu stranu, koju vaše dijete uči od vas.

2. Tvrdoglavost – ukoliko dijete tučete za svaku sitnicu, nećete ga naučiti disciplini. Naprotiv, ono će postati tvrdoglavo i imat će potrebu ponoviti istu stvar više puta jer, što god uradilo, zna da će svakako dobiti batine.

3. Udaljenost – fizičko kažnjavanje kod djece stvara osjećaj da ih ne volimo. To vremenom dovodi do udaljenosti između roditelja i djeteta. Stoga, umjesto razvijanja prijateljskog odnosa, ono će oklijevati da dijeli svoje probleme s vama.

4.Introvertiranost – u više navrata se pokazalo da djeca koju roditelji fizički kažnjavaju kod kuće postaju introvertna i depresivna.

5. Pretilost – da li ste znali da batine kod djece može razviti nezdravne prehrambene navike? Ako tučete dijete, ono će početi pronalazi metode u kojima se ne mora previše angažirati. Ulijenit će se, a dan će mu se svesti na gledanje tv-a i konzumiranje hrane. To su ekstremno nezdrave navike koje izazivaju gojaznost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu