Categories Vaše dijete

SLAŽETE LI SE S TIME da se pametna djeca rađaju u rujnu?

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Inteligencija može biti i blagoslov i mana, to će vam reći svaki čovjek koji se u životu našao u problemima zbog razmišljanja svojom glavom i protiv struje, no svejedno bi svaki roditelj poželio pametno dijete.

Ako planirate klinca, bilo bi dobro da namjestite da se rodi u rujnu jer je istraživanje pokazalo da ta djeca imaju neke prednosti u odnosu na vršnjake.

Prednosti dolaze iz činjenice da su to djeca koja su starija u razredu, pokazala je jedna američka studija. Znanstvenici su promatrali kognitivni razvoj više od 1,2 milijuna učenika u Floridi, starosti od šest do 15 godina, koji su bili rođeni u različitim mjesecima.

Otkrili su da su učenici rođeni u rujnu na kraju školske godine bili uspješniji i imali bolje ocjene od mlađih vršnjaka. Odnosno, znanstvenici upućuju na to da su se djeca rođena u rujnu pokazala pametnijima od svojih vršnjaka.

Ipak, istraživanje je pokazalo da djecu rođenu u rujnu vršnjaci ipak mogu “dostići” tijekom kasnijeg obrazovanja, piše “Independent”.

Primjerice, neki roditelji namjerno djecu upisuju kasnije ili ranije u školu, dok drugi svoju djecu upisuju na posebne programe, koji nude instrukcije djeci koja imaju poteškoća s učenjem.

Istraživanje je obuhvatilo i analizu podataka iz maloljetničkih popravnih domova i otkrili su da starija djeca u razredu rjeđe završavaju u maloljetničkim popravnim domovima zbog različitih kaznenih djela.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu