Categories Vaše dijete

POZNATI PEDIJATAR OČITAO BUKVICU SVIM RODITELJIMA! “Evo zašto vas vaše dijete ne poštuje”

Današnja djeca definitivno ne znaju pokazati istu razinu poštovanja prema svojim roditeljima, barem ne onakvu kakvu su naše generacije morale pokazivati svojima, a o minulim generacija da ni ne govorimo. To je ujedno i jedan od jako važnih pokazatelja kuda svi mi kao društvo idemo. Srljamo u svijet otuđenja, a o djeci se, navodno, brinemo više nego ikad.

No, da to definitivno nije tako dokazao je poznati ukrajinski pedijatar, dr. Komarovskiy, jednim kratkim odgovorom kojim je odgovorio roditeljima na pitanje: “Naš stariji sin, koji ima sedam godina, često se prema nama zna ponašati bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i ponaša se prema njemu svisoka. Molim vas, recite nam što da radimo, kako da ga promijenimo?”.

“Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati što hoćete, ali dok vaš sin ne bude doživio situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može napraviti više, bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dijete doista naučiti nečemu, tek će tada dijete naučiti cijeniti ga.

A dijete to nikada neće naučiti ako otac ne bude uz njega.

Moderni očevi puno rade i imaju jako malo vremena za svoju djecu jer zarađuju, no dijete još uvijek ne može shvatiti taj koncept jer realno, još uvijek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Nikakvo poštovanje koje je otac usadio u svoje dijete.

Poštovanje se ne uči riječima, ono se zarađuje djelima.”

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu