Categories Vaše dijete

OVO VAŠU DJECU čini jako nesretnima

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Znate li, roditelji, da se ono najvažnije u vašim životima odvija upravo u vašoj blizini? No moderni roditelji toga nisu posve svjesni. Upravo o tome govori i ovaj video, pa iako “odglumljen”, poanta će biti jasna svima koji ga pogledaju. Uzmite si vremena, pogotovo ako ste ionako stalno na mobitelu. Budite pravi roditelj i pogledajte što se sve odvija uz vas, dok ste vi tjelesno prisutni uz svoje dijete.

Tjelesno djetetu često ne znači ništa ako niste prisutni svim svojim bićem jer im na taj način ne pružate već uskraćujete pažnju.

Čak i kad mislite da ste samo jednim okom na mobitelu, sigurno ste već uspjeli propustiti mnoštvo situacija u kojima su vas djeca trebala, ali su nakon jednog pogleda na vas odustala.

Ovo se ne tiče samo mama.

Iako video aludira na majčinsku nepažnju i tugu koju dijete osjeti svaki put kad vidi mamu kako svoju pažnju posvećuje nečem drugom, iste osjećaje u njima bude i očevi zabavljeni svojim poslom.

A ako vas je video dirnuo u srce, to znači da vam je jasno, te ako ikako možete, od danas počnite postupati drukčije.

Kad ste s djetetom, budite s njim u cijelosti, a kad odlučite uzeti pauzu, zbog posla, obveza na telefonu/računalu ili svoje zabave, za koju nitko ne kaže da na nju roditelj nema pravo, tada djetetu svakako objasnite da tih trenutaka radite nešto zbog čega im se doista sad ne možete posvetiti.

Dijete će, pogotovo ako je veće i razumije, tada moći strpljivo pričekati vrijeme kada ćete se kao roditelj opet posvetiti – njima.

Djeca ne trebaju 24-satnu pažnju, no uz brojne roditeljske i dječje obveze, u danu nam ne preostaje baš puno vremena biti zajedno i zato te sate provedite uz njih, s njima, a ne uz njih, ali s ekipom iza ekrana.

Neka vam to kaže i majka koja je zabilježila koliko su je puta njena djeca zatrebala, onda kad je konačno odlučila ostaviti mobitel i biti s njima. Fascinantno je doista što sve propuštamo baveći se manje važnim stvarima.

All That’s Important Is Near You

So don’t forget to look around. 💜via ЖИТЬ, instagram.com/proekt_zhit, bit.ly/2BCYjjq. The author of the verses: Maria Rupasova

Posted by Bright Side on уторак 27. фебруар 2018.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu