Categories Novosti

ZNATE LI DA POSTOJI PET VRSTA BRAKOVA, a mi ćemo vam otkriti koji je vaš

Moderan brak na prvu zvuči kao nešto otvoreno i opušteno, no zapravo se ne radi o tome, tvrde stručnjaci, koji su brakove u naše doba podijelili u pet kategorija.

Pročitajte koji su to, pa će možda suočavanje sa slikom kako doista izgleda vaš brak biti dovoljan motiv da poradite na onome što je nekad zbilja zvučalo kao “živjeli su sretno do kraja života”.

Pet modernih brakova
Brak roditelja – djeca su vam središte odnosa. S partnerom najviše razgovarate o djeci. Tko će ih kamo odvesti, tko će skuhati i kako ćete ih spremiti u krevet. Danas kao da više nemamo vremena ni za što osim za djecu.

Poluoženjeni – to je ono neugodno razdoblje između braka i razvoda u kojem si partneri ne mogu priuštiti razvod zbog financija ili nekih drugih razloga.

Polusretan brak – vrsta braka u kojem ste pola vremena sretni svojim stabilnim odnosom i onim što imate, a drugu polovicu mislite: „Što je meni ovo trebalo?”.

Sindrom Ed McMahon – brak nazvan prema glumcu iz 80-ih koji je na sve odgovarao: „Vi ste u pravu, gospodine.” Jedan partner (najčešće supruga) povinuje se svemu što drugi partner želi kako bi održala sliku koliko-toliko stabilnog braka i mira u njemu.

Supruga tegleći konj – situacija u kojoj je žena hobotnica, a zapravo tegleći konj (smiješna slika, zar ne?). Ona radi posao koji mrzi, brine se o kućanstvu, djeci i svemu, a suprug je slobodni mason, pardon, umjetnik.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu