Categories Vaše dijete

KRIOMICE PROVJERITE je li vaše dijete razmaženo i koliko

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Sasvim je razumljivo da želite djetetu sve priuštiti, no ako ne postavite granice na vrijeme, mogli biste imati ozbiljnijih problema kada dijete odraste.

Roditelji često ni ne primijete da im je dijete postalo razmaženo. Dok ćete u parku vrlo lako prepoznati razmaženo dijete, kad se radi o vašem djetetu nesvjesno ćete promijeniti kriterije i pripisati djetetova djela i riječi razigranosti. Zato vam danas donosimo najčešće signale koji ukazuju na to da ipak nešto morate promijeniti:

Dijete često ima ispade ljutnje
Lupanje, deranje, plač kod kuće i u javnosti bez nekog posebnog razloga znak su za uzbunu. Ovakve ispade moguće je tolerirati u iznimnim situacijama, ako je dijete proživjelo stresnu situaciju ili je bolesno.

Dijete nikada nije zadovoljno
Razmažena djeca često ne mogu izraziti zadovoljstvo onim što imaju, nego je puno snažnija posesivnost za svime onime što nemaju.

Dijete je neposlušno
Možda se radi o dječjem nestašluku i trenutačno nema vremena slušati vaše molbe, ali ako dijete bez razmišljanja ignorira sve ono što mu kažete, tada je problem nešto veći.

Dijete vas pokušava kontrolirati
Razmažena djeca često su spremna povisiti ton i zahtijevati ispunjenje svojih želja od djece i odraslih.

Često vam je neugodno u javnosti
Pritom ne mislimo na sitnice koje su ljudima oko vas vjerojatno simpatične, nego na ozbiljnije postupke koje dijete svjesno čini.

Dijete ne želi dijeliti
Kada dijete ne dopušta nikome da se igra njegovim igračkama, a podrazumijeva se da ono ima pristup svemu, vrijeme je za razgovor.

Morate moliti i podmićivati dijete
Roditelj bi trebao biti autoritet jer samo tako može odgojiti dijete i usaditi mu one prave vrijednosti. Ako dijete morate preklinjati ili čak podmićivati, problem postoji i ne biste ga smjeli ignorirati.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu