Categories Vaše dijete

KAD IMATE DJECU, ove stvari NE SMIJETE napraviti

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Djeca su, kako neki kažu, blagoslov… osim kad zbog njih ne možete više raditi neke stvari koje su vam bile normalne. E da, to su one blagodati roditeljstva o kojima nećete baš puno čuti od svojih roditelja ili frendova koji su klince dobili ranije…

Zato smo mi tu, naravno, da vam malo prodrmamo moždane vijuge i upozorimo vas na ono što vas sve (ne) čeka:

Biti mamuran – napiti se, to je lagani dio. Ali dan poslije je vrlo težak kad imate djecu… Toliko da ćete možda i odustati od njega.

Gledati televiziju – ako i pokušavate uhvatiti mali dio toga što se događa u svijetu, djeca će uvijek ući u sobu ili postaviti pitanje u najvažnijem trenutku… Stoga – bez vijesti neko vrijeme.

Imati čistu kuhinju – većina doma može biti koliko-toliko čista (ovisi što vam to znači), ali kuhinja je uvijek veliki zalogaj. Čišćenje kuhinje s malom djecom oko sebe je kao da pokušavate pojesti keks dok četkate zube.

Jesti u restoranu – vjerojatno neki i imaju djecu koja se znaju ponašati u ugostiteljskom objektu, ali velika većina nema. I ne moraju to još znati. Kako biste izbjegli stres, vjerojatno ćete ih zaobilaziti u širom luku.

Kupovati – bilo da kupujete namirnice, elektroniku, namještaj – svejedno je: ostaje činjenica da je kupovina s malom djecom noćna mora.

Nabaviti psića – štenci su sjajni. I djeca. Ali u kombinaciji, uništavaju stvari i drže vas budnima cijelu noć. Kad se dvije male glavice slože, teško je protiv njih – ali nije i nemoguće.

Raditi apsolutno ništa – prije djece sigurno je bilo dana kada ste odlučili biti lijeni, izležavati se i raditi NIŠTA. Sad, to je gotovo pa nemoguća misija. I jedna od stvari koje ljudi koji nemaju djecu nikako ne mogu razumjeti.

Raditi od kuće – nije nemoguće, ali rad od kuće s malom djecom jest težak. Traže pažnju svaku sekundu, a vi im je i želite dati – pa može biti vrlo zeznuto.

Srediti nokte – najbolje bi bilo otići na manikuru, ali vam to vrlo vjerojatno oduzima previše vremena. No kad ih sređujete sami, a iza sjene stalno virka mala glavica, nije lak zadatak. Aceton i škarice postaju ubojita oružja.

Svađati se s partnerom – naravno, možete raspravljati dok su djeca uz vas, ali ne bez nekog čudnog pasivno-agresivnog kodnog jezika. I budimo iskreni: sricanje psovki i nije baš tako djelotvorno.

Spavati koliko želite – ili probuditi se kad želite. To vrijeme je završilo – bar zasad. Ali doći će opet vaši dani dugooog spavanja…

Uzeti dan odmora zbog bolesti – ako ste roditelj, a vaše dijete je mlađe od tri godine, možemo reći da je gotovo nemoguće odmoriti se jedan dan zbog bolesti.

Žuriti se – djeca jednostavno nemaju potrebu za žurbom. Ponekad vas to može izluditi, ali ako se nekamo žurite, a vodite i dijete sa sobom – možda bi bila dobra ideja nazvati i najaviti da ćete vjerojatno kasniti.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu