Categories Vaše dijete

DOZNAJTE VOLE LI VAŠA DJECA više pravu ili virtualnu stvarnost

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Djeca stalno vise na ekranima, štoviše, većina ih roditelja potiče na to – jednostavnije je klincima upaliti TV ili im dati tablet, smartphone ili računalo kako bi se zabavila nego izaći s njima u vrt ili obližnji parkić na igru.

Opravdanja za takvo roditeljsko ponašanje nema, no svaki će roditelj reći onu klasičnu: “A kad on/a to voli…” i oprati ruke od svojih postupaka – iako bi zapravo trebao prati ruke nakon dolaska s igranja u parku jer je upravo to ono što je djeci neusporedivo draže, kako tvrde znanstvenici.

Studija koja je objavljena u “Science News Magazineu” pokazuje da djeca puno bolje usvajaju nove vještine i teoretsko znanje igrajući se s vršnjacima pred zgradom, kućom ili u svojoj sobi, nego gledajući crtiće i provodeći vrijeme za računalom. Radije će izabrati stvarni svijet od virtualnog.

“Djeca vole raditi stvarne stvari jer žele ulogu u stvarnome svijetu. Naše društvo je pretjeralo sa stvaranjem svijeta mašte za klince. Znaju djeca sama to napraviti, ne trebaju im brojni crtići i igrice.

Oni će radije raditi što i mi odrasli i biti u stvarnom svijetu”, poručuje psihologinja Angeline Lillard sa Sveučilišta Virginia u Charlottesvilleu.

Stoga, nemojte čekati – van s klincima i zaprljajte se pošteno!

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu