Categories Trudnoća & porod

ŽELITE LI DOBITI DJEČAKA, evo što morate napraviti prije odnosa i začeća

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Jedno od najčešćih pitanja koja budući roditelji traže na Googleu je kako dobiti dečka ili curicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su prehrana i odabir određenih namirnica, mogu imati utjecaj na spol djeteta.

Prema novom istraživanju objavljenom u The Royal Societyju, ako jedete puno banana, ili bilo što bogato kalijem, vjerojatno ćete roditi dječaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala spol svoje bebe), i ispostavilo se da je spol ovisio o majčinoj prenatalnoj prehrani.

Majke koje su rodile dječake unosile su više kalija, što su znanstvenici označili kao faktor u određivanju spola. Otkriveno je i da žene koje prije začeća za doručak jedu žitarice imaju više šanse da rode dječaka.

Ovaj zaključak sličan je istraživanju provedenom na sveučilištima Exeter i Oxford, objavljenom 2008., a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tijekom dana unose više kalorija, imaju veću vjerojatnost da će roditi dječaka.

Čak i vrsta hrane može utjecati na spol djeteta jer djeluje na kiselost ili lužnatost vaginalne flore. Tako da želite li djevojčicu, jedite hranu bogatu magnezijem, kalcijem te kisele namirnice, a izbjegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krumpir).

Želite li začeti dječaka, preporučuje se manje jesti mliječne proizvode, a više povrće i svježe voće, posebno banane te lužnate namirnice, što pogoduje spermijima s Y kromosomom.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu