Categories Trudnoća & porod

ZA OVU POZU tvrdi se da je najlakša poza za rađanje

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kako porod nije lagan, niti traje kratko, neke su žene izvjesno vrijeme čučale i tiskale, ali za sam izgon jednostavno više nisu imale snage u nogama te su izgon dovršile ležeći. S uobičajenim bolovima u donjem dijelu leđa.

Zato predstavljamo pozu koja je prirodna, koja vam omogućava lakše tiskanje, a vašoj bebi oslobađa prirodniji put van. To je položaj klečanja na koljenima, u kojem se možete podupirati rukama, nagnuti naprijed, a lako ju je napraviti i na krevetu. U tom će položaju beba imati najbolju putanju za porod, onu u obliku slova “J”, a kako stručnjaci ističu, vaši su se zglobovi u trudnoći već dobro omekšali, zdjelica je tako spremnija za porod, a baš ta klečeća poza omogućava najviše mjesta u karličnom otvoru, čime se bebi dodatno olakšava put.

Ova je fotografija pravi prikaz pravog poroda u klečećoj pozi. Fotografiju je snimila @elisfreitasfotografias, a objavljena na Facebook stranici Human Birth Project, gdje se sustavno propagiraju bolji, lakši i prirodniji porodi te druge teme vezane uz porode i majčinstvo.

Following my previous post about the effectiveness of pushing in the kneeling squat, this is an actual birth in that…

Posted by Human Birth Project on понедељак 29. август 2016.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu