Categories Trudnoća & porod

TRUDNICE, NEMOJTE SE BRINUTI! Trbuh nakon rođenja povlači se tek nakon dva mjeseca

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Nakon 24 sata izgubi se oko pet kilograma (beba, krv, plodna voda) i trbuh se malo smanji, ali nemojte očekivati čudo. Tjedan kasnije još se gubi tekućina i težina se smanjuje. Dojenje u gubitku mase također igra veliku ulogu.

Stručnjaci savjetuju da se ne treba uopće vagati dok ne prođu barem dva tjedna od porođaja. Hormoni se tek smiruju, a dojenje uspostavlja. Broj na vagi obično nije ni realan, pa se nemojte uzbuđivati ako je viši od željenog.

Mjerenje struka je ionako pouzdanija metoda. U prvom mjesecu uobičajeno se izgubi oko 9 kilograma. S obzirom na to da se maternica tek nakon šest tjedana u potpunosti vraća u zdjeličnu šupljinu, trbuh bi tek sad mogao izgledati manje i ravnije.

Pridržavate li se uravnotežene prehrane, već nakon nekoliko mjeseci mogli biste doći blizu svoje prijašnje kilaže, a pomoći će vam i umjerena tjelovježba.

Računajte na to da se tijelo širilo i prilagođavalo bebi devet mjeseci, pa mu barem toliko dajte i priliku da se vrati na staro. Ne gube svi kile istim tempom, pa se nemojte uspoređivati s drugima i nemoje očajavati.

Dok dojite, nemojte kretati ni na kakve dijete jer time zakidate bebu za potrebne nutrijente, a i vaše tijelo, kojemu u tom periodu treba malo više kalorija, neće biti zadovoljno.

 juliebhosale.co.nz

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu