Categories Trudnoća & porod

POMOĆU OVOG KALKULATORA izračunajte pravo vrijeme začeća i predvidite spol djeteta

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator baziran na staroj kineskoj metodi…

Nema veće znatiželje kod budućih roditelja od toga hoće li njihovo dijete biti curica ili dečko. Ako je vjerovati staroj kineskoj metodi, spol djeteta moguće je odrediti tijekom trudnoće i to prema godištu majke i mjeseca kada je dijete začeto.

Ova metoda stara je oko sedam stoljeća, a spominje se i u zapisima iz kraljevske grobnice. Stare tablice po kojima se to računa nalaze se u Institutu znanosti u Pekingu.

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator, a isprobati ga možete i na portalu Babymed. Osim saznanja je li nerođeno dijete curica ili dečko, kalkulatorom se može izabrati i pravo vrijeme za začeće kako bi dijete bilo upravo spola kojeg želite.

Spol djeteta moguće je predvidjeti na još neke načine.
Prema nekim istraživanjima, moguće je predvidjeti spol djeteta po još nekim stvarima. Jedna od njih je i godišnje doba u kojemu je začeto. Prema istraživanju provedenom u Njemačkoj između 1965. i 1970. godine, začeća u rano ljeto najčešće rezultiraju rođenjem dječaka, a zimi – djevojčica. Studijom su obuhvatili 63.976 rodilja.

Također, postoji vjerovanje da će trudnica, ako je pod velikim stresom, vjerojatno roditi sina. Stres podiže razinu hormona stresa – kortizola, kao i testosterone. To, pak, utječe na određene promjene na jajašcu zbog kojih je lakše muškom spermiju prodrijeti u njega.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu