Categories Trudnoća & porod

OVO SU NAJČUDNIJE i najneugodnije promjene kroz koje prolaze trudnice

Svaka faza trudnoće donosi nešto novo. Ponekad trudnice prolaze kroz neobične promjene na koje ih nitko nije upozorio. Donosimo vam neke iznenađujuće promjene u trudnoći koje nisu nimalo ugodne, kako piše goodhousekeeping.com

Velika stopala

Stare cipele će vam vjerojatno biti tijesne jer se kod većine trudnica stopala povećaju u trudnoći. To se događa zbog prevelike težine i oticanja stopala.

Pojačan rast dlačica 

U trudnoći je kosa gušća i bujnija, ali zato i dlake na drugim dijelovima tijela pojačano rastu.

Osjetljivost na svjetlo

Ne priviđa vam se, doista je moguće da zbog glavobolja i vrtoglavica imate i problema s vidom.

Pucanje kose

Premda je većini trudnica kosa izrazito gusta u trudnoći, nekima dolazi do lakšeg pucanja. Kosa tada gubi sjaj i volumen te izgleda beživotno.

Čudni mirisi

Osjetljivost na mirise je također normalna u trudnoći. Još u ranoj fazi trudnoće osjet za ukus je izrazito osjetljiv, čak i na najblaži miris hrane.

Privatni dijelovi 

Moguće je da će vaši intimni dijelovi tijela blago promijeniti boju i poplavjeti.

Curenje mlijeka

Grudi se rano u trudnoći počinju mijenjati, a nekim trudnicama već nekoliko tjedana prije termina poroda počinje curiti mlijeko iz dojki. Curenje nastaje zbog povećanog stvaranja hormona prolaktina koji priprema dojke za dojenje bebe.

Promjene na koži

Gotovo u svake trudnice vidi se određeni stupanj povećane pigmentacije kože. Promjene se javljaju već u prvom tromjesečju trudnoće. Također, postojeći madeži mogu se promijeniti tijekom trudnoće, a moguća je i pojava novih.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu