Categories Trudnoća & porod

Oporavak tijela nakon poroda

Nakon poroda vašem tijelu je potrebno još najmanje tri mjeseca da bi se oporavilo, kažu stručnjaci. Velike su vjerojatnosti da se ono više nikada neće vratiti u ono stanje u kojem je bilo prije trudnoće, ali možete učiniti da se što prije vratite u formu.

Nekoliko faktora utječe na to koliko će vremena vašem tijelu biti potrebno da izađe iz tog razdoblja: vaše godine, da li vam je to prvi porod, koliko ste bili u formi prije trudnoće, režim prehrane, kao i geni. Vrlo je teško ustanoviti koliko dugo će trajati vaš oporavak i kod svake žene je tijek oporavka drugačiji.

Prvih nekoliko tjedana nakon poroda biće vam najteže, jer će vam tijelo biti nateklo i bolno, dok ne izgubite svu tekućinu iz organizma.

Ono što vi možete učiniti za sebe nakon prvih nekoliko tjedana jest da spavate što više, kako bi se vaše tijelo što brže regeneriralo, i pijte što više tekućine kako bi otoci nakon trudnoće spali.

Potom se polako vraćajte svojim svakodnevnim aktivnostima, poput kuhanja, spremanja svog doma, zahvaljujući čemu ćete se osjećati normalnije i korisnije, ali i stabilnije u fizičkom smislu.

Lagane šetnje i vježbe također će vam dobro doći, ali se prije bilo kakvih ozbiljnijih aktivnosti konzultirajte sa svojim liječnikom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu