Categories NE PROPUSTITE

Uzroci depresija, tikova i strahova te kako ih se riješiti

Zagrebačka bioenergetičarka Biserka Blašković koja se bavi iscjeljivanjem dugi niz godina objašnjava što je bioenergija, kako je koristiti na najpozitivniji način, zašto gubimo energiju i kako je obnoviti, zašto dolazi do bolesti i psihosomatskih poremećaja te kako stvoriti sklad duha i tijela te na taj način ostvariti osjećaj zadovoljstva i životne ispunjenosti.

Osim toga, opisuje zanimljiva iskustva iz svoje dugogodišnje prakse, kao i o radu s djecom, adolescentima i studentima.

Što je bioenergija i kako ona djeluje

U zapadnim se zemljama zadnjih godinama počelo govoriti o suptilnim energijama kojima smo protkani i kojima sami možemo ovladati.

No ta je energija tisućljećima poznata u Indiji kao prana, u kineskoj medicini kao chi, afrički je šamani zovu num, a kod nas je poznata kao biopolje.

Osobe koje posjeduju moć iscjeljivanja isijavaju pojačanu emisiju fotona i elektromagnetsku energiju, koja se može snimiti Kirlijanovom kamerom. Pojedinci koji imaju otvorenu šestu čakru, tj. treće oko, izvanredno mogu zapaziti auru odnosno energetski omotač oko svakoga živog bića. Dokazano je da terapeutski dodir ubrzava iscjeljivanje rana, popravlja imunitet i ublažuje bol.

Jedan od načina iscjeljivanja sastoji se u kanaliziranju kozmičke energije koja se putem srčane čakre transformira u iscjeljujuću energiju i kao takva predaje oboljelima.

Iscjeljivanje bioenergijom djeluje na fizičko tijelo, um, emocije i duh. Postoji pretpostavka da istodobno s iscjeljivanjem fizičkog tijela, treba obnoviti onaj dio sebe do kojega lijekovi ili operacije ne mogu doprijeti, kao što su traumatična emocionalna sjećanja ili negativni stavovi, na koja se bioenergetskim tretmanom uspješno djeluje.

Usklađenost

Bioenergetskim se tretmanom djeluje na auru (spremište energije), a zatim na čakre koje se otvaraju i balansiraju. Također se potiče protok energije kroz nadije, odnosno meridijane kojima teče životna energija, a ima ih 72.000.

Jak stres, neslaganje s nečime, te žaljenje za prošlošću potpomognuto emocijama, talože se u podsvijesti i provociraju ozbiljne bolesti. Tako se stvara deformacija bioenergetskog polja, a tretmanom se ublažavaju i popravljaju oštećenja tj stvara se ravnoteža na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini.

Na taj način osoba počinje zračiti pozitivnom energijom, odnosno misli, riječi i osjećaji su usklađeni, a aura ugodna i smirena. Tretmani djeluju vrlo stimulativno, što znači – podiže se tjelesna vitalnost, potiče se želja za životom, a popravlja se i poslovna kreativnost.

Osobe koje su iscijeljene često mijenjaju pogled na svijet, postaju humanije i svjesnije.

Tempo života je takav da su ljudi nezadovoljni jer ne vide skoro poboljšanje životne situacije, sigurno je da se tretmanom ne može obećati bolji život, ali nakon njega postajemo pozitivniji i optimističniji te snagom volje možemo utjecati na kolektivnu moć podsvijesti, pa će prije doći do pozitivnih promjena u cijelomu našem sustavu.

Tretmani bioenergijom često izazivaju vrlo burne reakcije u tijelu tretiranoga, ali to ne bi trebao biti razlog za paniku. To je znak da se u tijelu događaju određene promjene, odnosno krvne žile se šire (potiče se cirkulacija) što često izaziva osjećaj peckanja, boli ili čak probadanja u pojedinim dijelovima tijela u kojima su bile energetske blokade.

Ravnotežu postignutu tretmanom veći broj osoba uspije zadržati duže vrijeme. Sve ovisi o tome jesu li okruženi ljudima koji ih iscrpljuju i koliko stresan život vode.

Uzroci depresije

Sunce je izvor života, a osobito zimi imamo nedostatak toga životnog eliksira pa mnoge osobe obuzimaju osjećaji potištenosti i bezvoljnosti. Depresija uvijek oslabljuje protok energije kroz tijelo, kao i njezinu kakvoću.

Holistički obrazac tvrdi da emocionalna razina ljudskog bića, što znači unutrašnji emocionalni i duhovni svijet, određuje sve ono što se očituje na fizičkoj razini života. Tako su neizražena ljutnja i negodovanje ključni čimbenici koji izazivaju visoki krvni tlak. Kao i kod većine bolesti, negativna se energija nagomila prije nego što se poremećaj pokaže na fizičkom tijelu. Tada je potreban bioenergetski tretman kako bi spriječio daljnji razvoj bolesti i popravio nastalu štetu na energetskom tijelu. Postoji izravna veza između stresa koji remeti zdravlje i životnu ravnotežu te pojave tjelesnih simptoma.

Opis iscjeljenja

Roberta (19 g.) studentica iza Zagreba žalila se duže vrijeme na lošu koncentraciju, bezvoljnost popraćenu strahom i pritiskom u glavi. Posjećivala je psihijatre bez nekoga većeg uspjeha. Svakodnevno je uzimala sredstva za smirenje. Osjećala je da počinje ovisiti o sedativima koji bi je kratkotrajno umirili. Krenula je na bioenergetske tretmane o kojima nije znala ništa. Međutim, rezultati su bili iznenađujući jer je već nakon trećeg tretmana osjetila kako joj se koncentracija popravila, ubrzo je počela polagati ispite, krenula je na pilates, uključila se u društveni život u čemu već duže vremena bila sputana.

Tikovi, strahovi i noćne more

Svakodnevno mi na tretmane dovode djecu i mladež koji kao posljedice pretjeranog igranja imaju tikove, strahove, noćne more, poremećaj spavanja, a neki imaju i vrtoglavice. Uspostavljanjem sklada na fizičkom, mentalnom i emocionalnom tijelu prilično brzo se oporave i nastave normalno funkcionirati.

Nedavno mi je mlada majka dovodila sina, 10-godišnjaka koji je vrlo inteligentan i svestran dječak, ali je bio prepun strahova i nesigurnosti. Navodno, ne zna se razlog. Ipak sam shvatila da voli video-igrice, ali kao nisu nasilne. Isprva su sve dobronamjerne, ali svaka nova ima nijansu više agresije. Nakon par susreta Antonio je postao sigurniji, počeo je komunicirati, a pažnja na nastavi se popravila.

Podržavam zabavljanje uz kompjuterske igrice, ali samo ako su pozitivnog sadržaja i primjereno vremenski dozirane.

Biserka Blašković vlasnica je Alternativnog centra Hareom, Zagreb, Garićgradska 14.

Više informacija možete dobiti na broj 01 3094404, 098 414749

www.hareom.hr

www.facebook/AlternativniCentarHareom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu