Categories NE PROPUSTITE

Nataša Kovačević u suradnji s POU Libar održala edukaciju japanskog iscrtavanja obrva učenicama Srednje strukovne škole

Učenice 3. razreda Srednje strukovne škole u Šibeniku u sklopu predmeta Dekorativna kozmetika prisustvovale su edukaciji japanske metode iscrtavanja obrva koju je održala renomirana specijalistica za semi-permanentni make-up Nataša Kovačević u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Libar. U ovoj zanimljivoj edukaciji učenice su pod vodstvom stručne nastavnice primijenjene kozmetike Ivane Labor imale priliku naučiti kako učinkovite i trendi metode uljepšavanja sutra mogu pretvoriti u unosan posao.

Kako je, uz teoriju, od izuzetne važnosti i praksa, svojim učenicama željela je predočiti nastavnica predmeta Dekorativne kozmetike Ivana Labor, u sklopu kojega je jučer organizirana edukativna radionica japanskog iscrtavanja obrva, a koju je, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Libar, održala renomirana specijalistica Nataša Kovačević. Na ovoj zanimljivoj i hvalevrijednoj praktičnoj radionici pokazala je tako učenicama svoje znanje i vještine u prakticiranju drevne japanske metode koja vuče korijene još iz Kine, ali je kod nas postala popularna tek posljednjih godina.

“Cilj edukacije bio je taj da svi zajedno pokažemo učenicama koliko je neprestano educiranje, pohađanje raznih tečajeva i rad na vještinama uljepšavanja u svijetu kozmetike danas bitno. Ovakve radionice, kao i sâm tretman japanskog iscrtavanja obrva, kod nas je tek u povojima”, poručuje Ivana Labor, stručna nastavnica primijenjene kozmetike.
Nataša Kovačević sa svojim dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem uspješno “odrađenih” obrva idealan je predavač i edukator za ovakve prilike.

“Ovo mi je uistinu bilo još jedno lijepo iskustvo. Vrijedne učenice prihvatile su edukaciju s oduševljenjem i bile zainteresirane do posljednjeg trenutka. Microblading je defiitivno beauty tretman 21. stoljeća jer lijepo oblikovane obrve vašem licu daju sasvim novu vizuru i čine ga svježim i njegovanim”, dodaje Nataša Kovačević, renomirana specijalistica
za semi-permanentni make-up.

Ovaj sve popularniji tretman kod žena traje oko sat i pol i potpuno je bezbolan. Za japansko iscrtavanje obrva ne koristi se stroj, nego se obrva iscrtava ručno, pomoću microblade nožića. Njime se pigment boje nanosi plitko ispod kože. Tamo gdje je potrebna korekcija, dlačice se iscrtavaju tako da simuliraju prirodni smjer rasta dlačice, različite duljine i debljine. Boje koje se koriste u ovom tretmanu su biljne i antialergijske. Ovakva šminka traje godinu dana, pa i duže, a nakon godinu dana trebalo bi samo otići na osvježenje boje.

Tehniku japanskog iscrtavanja obrva, odnosno microblading, usavršila je na prestižnoj beogradskoj Tatoo akademiji prije pet godina, kada je ta tehnika uljepšavanja bila još uvijek nedovoljno poznata, kako ističe Nataša, koja je već održavala edukacijske
radionice ove zanimljive metode uljepšavanja u suradnji s POU Libar, a s obzirom na veliki interes, iduću edukaciju u Šibeniku najavljuju za mjesec rujan.

Gotovo da nema žene koja je u potpunosti zadovoljna vlastitim obrvama. Metoda japanskog iscrtavanja omogućuje vam da postignete efekt prirodno lijepih obrva koje krase lice, bez gubljenja dragocjenog vremena na bezuspješno uređivanje istih.
Sve detaljne informacije, kao i prijavu na iduću edukativnu radionicu, možete ostvariti putem e-mail adrese obrazovanje@libar.net ili na broj 022 201 166, a pratiti ih možete i na Facebooku facebook.com/Uciliste.Libar te Instagramu www.instagram.com/ucilistelibar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu